Rustik

Rustik bvba werd opgericht in 1989 en aanvankelijk waren de aanleg van sierbestrating en het opvoegen van kasseien de hoofdactiviteiten. Onder de huidige zaakvoeder, Sinne Sneyers, werden de activiteiten meer uitgebreid. Een sprekend voorbeeld hiervan zijn de vele tuinprojecten waar Rustik zich dezer dagen over ontfermt. 

Zaakvoerder Sinne Sneyers, 39 jaar, is al sedert zijn 18de actief in de sector. De tonnen ervaring gekoppeld aan de kennis die hij dagdagelijks opdoet stellen hem in staat om voor ieder project het onderste uit de kan te halen. De optimale uitvoering, daar zijn hij én zijn team op uit. Leiderschap staat voor hem niet los van het werkveld, als meewerkend patroon is hij bij elk project nauw betrokken.

 

Het werkgebied van Rustik bvba strekt zich uit over heel België maar ook in Nederland en Duitsland werden er reeds projecten onder de arm genomen.

In de loop der jaren is ook geïnvesteerd in de aankoop van machines op maat. Aanschaffingen zoals een minigraver, een wiellader en een lichte vrachtwagen hebben het werk voor ons vereenvoudigd én versneld. Uiteraard ligt de echte toegevoegde waarde van dergelijk professioneel materiaal bij de uitvoering.

Naast ervaring met het gebruikte materiaal is ook de kennis die erbij komt kijken van groot belang.

De belangrijkste pijlers waarop een kwaliteitsvol en duurzaam verhardingsproject gebaseerd is, zijn volgens ons:

  • Opbouw van de fundering: kennis over de samenstelling van de gebruikte fundering, waterdoorlatend of net niet waterdoorlatend.
  • Verdichten van de funderingslagen: met aangepaste trilplaat om enerzijds verzakkingen te voorkomen en anderzijds om schade aan materialen en omgeving te voorkomen.
  • Plaatsen van opsluitbanden: werkelijke stabiliteit kan pas gegarandeerd worden door het opsluiten van de verharding met boordstenen, borduren, palissades, traptreden, L-elementen, keerwanden,…
  • Kwaliteit van de verhardingsmaterialen: specifieke kennis rond de gebruikte kasseien, klinkers, borduren, kleiklinkers, arduin,…
  • Voegvulling op maat: cementbasis, epoxybasis, zand,…

 
Vanuit een passie voor tuinen is het idee gegroeid om ook volledige tuinprojecten te gaan ontwikkelen. Dit is een activiteit die nauw aansluit bij onze oorspronkelijke werkzaamheden, de reeds aangekochte machines en werktuigen maakten de keuze des te eenvoudiger.

Rustik kan voor u een tuinontwerp op maat maken, de tuin en bijhorende verharding aanleggen en, indien gewenst, deze tuin ook onderhouden. Klanten die het tuinontwerp liever zelf opmaken kunnen we bijstaan en adviseren waar nodig. Daarnaast bent u, na het vastleggen van een afspraak, ook steeds van harte welkom om bij ons ter plaatse ideeën op te doen. We kijken er alvast naar uit om samen met u van uw tuin het verlengstuk van uw thuis te maken.

 

 

Indien u nog bijkomende vragen heeft, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren. U kan onze gegevens vinden op de pagina ‘contact’.