Voegvulling

 

Alle tegels die wij plaatsen, worden standaard door ons ingevoegd met een cementmortel.

Bij de aanleg van kassei, mozaïekkassei en Hollandse kleiklinkers is er de mogelijkheid om de voegen te vullen met zand (wit zand, dolomiet, split, breekzand – afhankelijk van het gewenste uitzicht), met een cementmortel of met een epoxymortel.

Het grote verschil tussen een cementmortel en een epoxymortel is dat een mortel op basis van epoxy waterdoorlatend is waar een cementmortel dat niet is. Waterdoorlatendheid bevordert de afvoer van regenwater, voorkomt opvriezen en laat toe dat het bestratingsoppervlak snel en mooi droog is na regenval. In samenspraak met de cliënt leveren en plaatsen wij de meest geschikte voegvulling voor het desbetreffende project.

Verder beschikken wij ook over de mogelijkheid om met behulp van perslucht de bestaande kassei-inritten te reinigen en zo het zand tussen de kasseien weg te blazen. Achteraf is het de bedoeling de voegen te vullen met de meest geschikte mortel. Op die manier kunnen oude inritten weer opgewaardeerd worden zonder al te veel kosten te maken.